Den Personliga Bekräftelsen.

Den Personliga Bekräftelsen.

 

Denna femte orsaken att tro på Gud är egentligen inget argument för Guds existens, utan snarare ett anspråk på att vi kan veta att Gud finns, helt bortsett från argument.

Det här är sättet som människorna i bibeln kände Gud.
För dem var Gud inte bara någon idé i tankarna, utan en erfaren verklighet som gav betydelse till deras liv.

Och ifall detta verkligen är fallet, att vi människor kan ha en personlig relation med Gud, finns det en stor risk att dessa argument för Guds existens i stället blir en distraktion från Gud själv!

”Vi bör alltså inte vara så fullt fokuserade på argument, att vi misslyckas med att höra Guds inre röst som talar till oss.”
– William Lane Craig

För den som lyssnar, blir Gud en personlig verklighet i ens liv. Bibeln lovar detta. “Om vi närmar oss Gud, skall han närma sig oss. (Jakob 4:7-8).”

Därför bör vi alltid avsluta med detta, när vi för fram argument för Guds existens. För ifall argumenten inte för oss närmare Gud, har de ju förlorat sin mening. Det är först då, när de för oss närmare Gud som de har uppfyllt sin betydelse. Som jag tidigare nämnde fungerar alltså argumenten enbart som verktyg, för att visa andra att den relation vi har med Gud inte är påhittad, utan likt de människorna som vi läser om i bibeln, är Gud en erfaren verklighet som ger betydelse till våra liv.

Om du läser det här och själv inte haft en sådan här upplevelse av Gud, och kanske undrar ifall det verkligen kan vara möjligt att erfara Gud på detta sätt, så vill jag uppmana dig att be till honom.
Före du går och sover i natt, knäböj dig vid sidan av din säng och tala ensam med Gud. Det här är mellan dig och Gud, så ingen annan behöver vara inblandad. Säg åt honom att Gud, om du är där, visa dig för mig. Jag vill veta om du lyssnar!
Be den här bönen de kommande dagarna, och skaffa dig gärna också ett nya testamente. Kanske du har ett redan? Om inte kan du gå in till din församling och begära att få ett. Det går också att skicka mail till oss så kan vi ge en till dig.
Jag uppmanar dig att öppna den och börja läsa om Jesus i evangelierna, och när du läser, fråga dig själv. Vem är egentligen den här Jesus? Kan han verkligen vara den han påstår sig vara? Är det möjligt att han verkligen är Gud uppenbarad som människa, som kom och dog för mina synder så att jag kan ha en personlig relation med honom?

Vi är övertygade att om du på det här sättet sträcker ut din hand till Gud, kommer du få se Guds, redan utsträckta hand till dig.

Om du har ett vittnesbörd du vill dela med dig till andra om tiden du sökte Gud, kan du anonymt dela med dig av det nedanför i kommentarerna.

 

Guds rika välsignelse!

Leonard Metsäranta

 

Källor:
Reasonable Faith: Christian Truth and Apologetics 
- William Lane Craig. (Sid 43-52)
Intervju med WLC https://youtu.be/XLx3zvVDeaw 
(Öppnad Okt.2018)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *