Paketerbjudanden

Teman som UngOas gärna delar med sig av är personliga relationen med Gud och om kristendomen håller för livets svåra frågor. UngOas syr gärna ihop ett skräddarsytt program för just den ungdomsgrupp vi möter i församlingar och på diverse tillställningar. Däremot vill vi speciellt lyfta fram dessa två teman för vi tror att de är högaktuella och givande för ungdomar.

 

Paket nr. 1: Personliga relationen med Gud

Vi tror att Gud är en personlig och aktiv Gud. Gud är inte långt borta ifrån oss utan Han är nära var och en av oss. Han känner oss och vet vad vi behöver. Gud längtar efter att umgås med oss och därför talar Gud till oss. Det här utgör kärnbudskapet när UngOas berättar om relationen till den treenige Guden.

Vi vill lyfta fram Guds karaktär, evangeliet, livets mening och målet för oss människor . Dessutom vill vi betona vikten av att umgås med Gud genom bön, tillbedjan och bibelläsning. Vi vill förmedla att relationen till Gud är det bästa vi har som kristna. Relationen till Gud är häpnadsväckande och något för var och en.

 

Paket nr. 2: Håller Kristendomen? De kniviga frågorna

Något vi även önskar att ungdomar skall få del av är hur verklig Gud är. Kristendomen är inget önsketänkande! Och eftersom den kristna tron är sann är vi övertygade att den därför också håller. Sanningen klarar av att stå på egna ben. Och om inte ungdomarna får svar på sina svåra frågor av kyrkan, så kommer de fråga på andra ställen.

I detta paket går vi igenom bland annat frågor som dessa.

  • Varför finns Djävulen om Gud har skapat allting?
  • Är inte kristendomen en religion i mängden?
  • Hur kan en god Gud sända någon till helvetet?

Vi är medvetna att det finns många frågor som unga tänker på, och därför reserverar vi tid för diskussion där ungdomarna får själva ställa de frågor som de undrat över eller finner problematiska.

Om det finns ämnen ni vet att är aktiva inom eran ungdomsgrupp vill vi gärna veta om det.